find my health
BrainQ therapie is erop gericht het endorfinesysteem “epigenetisch” te herstellen.
Dit is een heel nieuwe aanpak met verrassende resultaten. Een mondvol, dus een woordje uitleg:
 

Epigenetica

Epigenetica is een relatief nieuwe term. De aanleg voor aandoeningen werd lange tijd aanzien als onveranderlijk, je moet er maar mee leren leven. Nu weten we dat genen door leefstijl kunnen aan- of uitgezet worden, of minder goed gaan werken. Heel veel studies zijn nu gericht op het uitzoeken hoe dit allemaal functioneert, zodat we bepaalde genen weer normaal kunnen laten functioneren.

De epigenetica bestudeert dus de invloed van omgevingsfactoren op de werking van genen.

 

En nu dit: dit wordt zelfs doorgegeven via je ouders, dus als je moeder of vader bijvoorbeeld rookten, ongezond aten of veel stress hadden voor je geboorte, zullen sommige van jouw genen ook minder goed werken.

Het goede nieuws is dat we dit door onze eigen gezonde leefstijl kunnen ‘resetten’. Dit is de nieuwste visie op gezondheid. En dat je goed werkende genen nu kunt doorgeven aan je (nu nog ongeboren) kinderen, zodat zij door jouw inspanningen reeds gezonder en stressbestendiger kunnen starten.


 

Endorfinen

Endorfinen zijn lichaamseigen stofjes, die in de eerste plaats pijnonderdrukkend, maar zijn ook medeverantwoordelijk voor het ontstaan van een gevoel van geluk of euforie. Endorfinen zijn betrokken bij beloningssysteem in de hersenen, die voor heel veel soorten gedrag sturend werken. Deze stofjes geraken snel uitgeput, vooral door onze Westerse leefstijl, stress en industriële voeding.


 

BrainQ therapie

Zodra de werking van het endorfinesysteem afneemt, neemt de stress in de psyche en het lichaam toe. We krijgen na verloop van tijd te maken met soms heel vervelende symptomen, die we meer en meer rondom ons zien opduiken, namelijk de symptomen van de stressvolle, uitdagende leefwereld, waarin we allemaal leven:
 
onrust, lichamelijke spanningen, depressie, astma, hooikoorts en allergieën, toename van angsten, vermoeidheid, burn-out, A(D)HD, lusteloosheid – snel verveeld – uitstelgedrag, motivatie- en aandachtsproblemen, hechtingsproblemen, toename vergeetachtigheid, toename pijngevoeligheid, slaapproblemen, malende gedachten...

 

Samen met jou gaan we op weg om de werking van het endorfinesysteem te verbeteren en te “resetten” door: het verminderen van je stress, je slaap te verbeteren, je voeding aan te passen, het inzetten van krachtige supplementen die heel gericht werken.

Het verschil zal je duidelijk merken.


 

 

 

 
findmyhealth by hancal consulting bv - BE0478467940 - bergstraat 29, 8800 roeselare